Перейти к публикации
kiev.com.ua ★
На kiev.com.ua общаются тысячи жителей и гостей Киева. Регистрация не более 48 секунд. У нас можно общаться на форуме, создавать блоги, галереи, клубы! Поэтому РЕГИСТРИРУЙСЯ СЕЙЧАС!
Осень

Модний тренд чи небезпека? Що таке квадробіка та чому школярі України носять хвости котів і маски собак

Рекомендованные сообщения

Квадробіка або квадробінг – один із трендів сучасних школярів, що поєднує імітацію різних звуків та рухів, які наслідують поведінку тварин. Особливістю цього руху стало пересування дітей на чотирьох кінцівках та виконання трюків на кшталт стрибків через перешкоди або швидкого бігу.

image.png.aaf1c79feeeec9029b4878e4c81679d6.pngimage.png.ee50ac578995d2b787fa37bacf7f8ce2.png

Відомо, що засновником такого виду субкультури вважається японець Кенічі Іто, з якого глузували у дитинстві та вважали схожим на мавпу. У звʼязку з цим хлопець постійно покращував свої результати у стометрівці, бігаючи навкарачки. Згодом його поведінка привернула увагу американських фітнес-тренерів, які започаткували заняття у стилі тварин. Тож цей напрям і отримав назву "квадробіка" – від латинської quattuor (чотири) та англійської aerobics (аеробіка).

У 2008 році Іто став рекордсменом Книги рекордів Гінесса, подолавши дистанцію у 100 метрів на чотирьох кінцівках за 18,58 секунди. Згодом цю тенденцію підхопили підлітки, які використовувати маски, рукавички, штучні хвости та імітували поведінку тварин.

У батьків нерідко виникає певне занепокоєння щодо такої реакції їхніх дітей. Крім того, у мережі зʼявляються повідомлення про агресивну поведінку школярів, які можуть накидатися на інших хлопців та дівчат, імітуючи диких тварин.

На думку дитячої та сімейної психологині Катерини Гольцберг, нічого небезпечного у такій поведінці дітей немає. Про це фахівчиня розповіла в інтервʼю Освіторії. За її словами, будь-які агресивні дії завжди мають негативні наслідки, незважаючи на те, звичайна це людина чи учень, який одягнений в образ тварини.

За словами експертки, нічого поганого у перевдяганні дітей немає. Крім того, найчастіше це цікаво лише дітям молодшої та базової школи. Батькам фахівчиня радить більше дізнатися про субкультуру та обговорити цікаві моменти з дітьми. Крім того, Гольцберг заспокоює дорослих, запевняючи, що такі тренди не тривають довго.

Водночас психолог та батько школярки Олександр Ахметов в інтервʼю "Говорить вся країна" запевняє, що схожі субкультури існували завжди. Зокрема, у певний період були емо, готи, панки, проте нині цей тренд не має такої популярності.

Натомість психіатр Артем Михайлов запевняє, що дорослим варто звернутися до фахівця, коли школяр робить небезпечні речі, слідуючи трендам. Тож батькам варто говорити зі своїми дітьми про правила безпеки та відповідальність, аби вберегти їх від негараздів.

https://shkola.obozrevatel.com/ukr/news/modnij-trend-chi-nebezpeka-scho-take-kvadrobika-ta-chomu-shkolyari-ukraini-nosyat-hvosti-kotiv-i-maski-sobak.htm

Поделиться сообщением

Официальный поставщик афганских казанов ТОВ «Афганский Казан Украина» afgankazan.com.ua в Украине
🔥 Украинська стоматологія у Варшаві: https://wadental.pl/uk/ преміум обладнання та своя команда з України!

Чесно кажучи, байдуже... Не бачу проблеми в тому, що підлітки знайшли собі розвагу...

а може це спосіб самовираження. Головне, не заважати людям і не порушувати їхній особистий простір...

Поделиться сообщением

Цитата

Квадробінг, яким захопилися діти по всьому світу, загалом не є небезпечним заняттям, але тільки коли залишається у межах захоплення. Батькам варто звернути увагу на таку розвагу, якщо дитина починає втрачати почуття реальності.

Про це в інтерв’ю Славі Дьоміну сказала сімейна психотерапевтка, доцентка кафедри психології і кандидатка психологічних наук Світлана Арефнія. Якщо дитина відрізняється від інших тим, что захоплюється таким видом спорту, то нічого страшного у цьому немає, переконана вона.

Батьків має насторожувати момент, коли діти надто захоплюються квадробінгом, починають "нявкати", просити тваринну їжу і спати на коврику.

"Боятися потрібно, якщо ви розумієте, що у вас немає контакту з дитиною, і вона не розповідає, куди ходить і що з нею відбувається. Коли дитина приходить додому на чотирьох кінцівках і не виходить з цього образу. І каже батькам "Няв! Погладь мене", спить на коврику, ходить в лоток і просить тваринну їжу. Такі випадки бувають. Це пішло досить далеко, коли дитина сплутала реальність", – пояснила психологиня.

За словами Арефнії, бувають навіть випадки, коли батьки починають це підтримувати, тоді у дітей починається дереалізація.

"Дитина зчитує це так: коли я дитина, до мене ставляться погано, а коли я тварина, то до мене ставляться добре. Я, наприклад, не можу проявити свою агресію як дитина, але можу, якщо перетворюся на собаку і можу кинутися на людину. Це вже заходить за межі норми", – сказала експертка.

Поделиться сообщением

10.10.2024 в 21:58, Осень сказал:

Чесно кажучи, байдуже... Не бачу проблеми в тому, що підлітки знайшли собі розвагу...

а може це спосіб самовираження. Головне, не заважати людям і не порушувати їхній особистий простір...

Людьми бути важко, досягати власних цілей, прагнень та реалізувати потреби єства, от і обираюсь найлегшу дорогу самовираження

Поделиться сообщением

Професійна стоматологія у Києві: https://coral-dent.kiev.ua/ надає гарантії на свої послуги
4 часа назад, advokat(ot)boga сказал:

обираюсь найлегшу дорогу самовираження

щось мені підказує, що ця течія надовго не затримається... як і кожна гра, дітям набридне...

Поделиться сообщением

4 часа назад, Осень сказал:

щось мені підказує, що ця течія надовго не затримається... як і кожна гра, дітям набридне...

або переросте в щось схоже на "театр"

Поделиться сообщением

Присоединиться к беседе

Вы можете опубликовать сообщение сейчас и зарегистрироваться позднее. Если у вас ест ьаккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Восстановить форматирование

Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

• Создать...