Перейти к публикации
kiev.com.ua ★
На kiev.com.ua общаются тысячи жителей и гостей Киева. Регистрация не более 48 секунд. У нас можно общаться на форуме, создавать блоги, галереи, клубы! Поэтому РЕГИСТРИРУЙСЯ СЕЙЧАС!
Stallamar

На ноутбуці hp pavilion hp pavilion 15 cw-1016ua ryzen 5 3500u 16g під час навантаження просідає частота gpu

Рекомендованные сообщения

Привітик всім, стикнувся з такою проблемою що під час гри у наприклад gta 5 частота gpu спочатку тримається на 800-900 мГц а через деякий час починає знижуватись аж до 200мГц.
Спочатку думав, що це через перегрів, але під час падіння частоти температура тримається на 60-65 градусах. Також помітив, що якщо під час гри витягнути блок живлення, то від батареї він працює приблизно так само і якщо втикнути його назад на хвилин 3-4 частота піднімається до стабільних 800-900мГц.
Якщо будуть потрібні якісь тести або скріншоти, то пишіть все зроблю і відправлю.

Якщо хтось стикався з таким або знає як це вирішити допоможіть будь ласочка, бо я вже починаю думати що проблема в блоці живлення.
Зарання дякую всім хто хоч якось спробує допомогти.

Поделиться сообщением

Официальный поставщик афганских казанов ТОВ «Афганский Казан Украина» afgankazan.com.ua в Украине

Ну є в мене одна думка, якщо є час та бажання - можете перевірити. Спробуйте викрутити систему охолодження на максимум, тобто примусово на 100%(або через MSI Afterburner або через FanControl чи будь-яку іншу програму, яка саме спрацює у вас я не знаю). І спробуйте пограти хвилин 25-30(або стільки ж часу, через який починає з`являтися дефект з падінням частоти). Ну і звичайно спроби робіть при підключенному блоці живлення. Якщо ситуація змінюється і проблема зникає, то розберіть ноутбук та обслугуйте його, а саме слід продути радіатори від пилу та змінити термопракладки на зоні vrm(зона живлення графічного процессора), якщо вони там є. Після чого звичайно слід повернути оберти системи охолодження до автоматичного режиму. Якщо це не допомогає уникнути проблеми, то напевно проблема або в одній із фаз живлення(це тільки ремонт), або все ж таки у блоці живлення. 
P.S. Доволі часто стикався з подібною проблемою у звичайних відеокартах, тобто дискретних. І там зазвичай усі проблеми були саме від зони vrm, 15 хвилин на виявлення та заміну непрацюючої фази - і карта знов працювала як нова. Іноді було достатньо змінити термопрокладки на нові. Дуже рідко проблема була у самому графічному процессорі.

Изменено пользователем Deidre
Доповнення інформації

Поделиться сообщением

🔥 Украинська стоматологія у Варшаві: https://wadental.pl/uk/ преміум обладнання та своя команда з України!

О, дякую завтра спробую і подивлюсь що вийде.
Ноутбук обслуговувався мною пів року назад, тож не думаю що проблема там, хоча все рівно спробую.

Изменено пользователем Stallamar

Поделиться сообщением

6 часов назад, Stallamar сказал:

О, дякую завтра спробую і подивлюсь що вийде.
Ноутбук обслуговувався мною пів року назад, тож не думаю що проблема там, хоча все рівно спробую.

Ставив програмки NotebookFan controler і msi afterburner, в першій немає мого ноута тому не працювало ні на якій конфігурації, а в другі прозі взагалі не реагує на любі зміни.
Також вирішив пограти вже в Beyond: Two Souls частота стала 800-1000 прям те що і повинно бути, звісно і температура підросла до 76 градусів.
я все ще спробую замінити термопасту і подивлюсь, може реально стане краще але це все якось дивно.

Поделиться сообщением

Проблема у такій ситуації зазвичай не в самій термопасті, бо дивишся "70 градусів, ну нормальна ж температура", а у перегріві зони живлення, а на ній вже жодних датчиків немає(є у досить дорогих пристроях, але не завжди). Тому я порекомендував спробувати підвищити оберти системи охолодження, не через високу температуру графічного процесора, а саме щоб зона живлення отримала більше прохолодного повітря. У ноутбуках таке буває, бо зону живлення зазвичай не охолоджують, принаймні у більш дешевих ноутбуках, і у той час як графічний процесор гріється до 65-70, на зоні vrm у той самий час може бути й 100, й 115 градусів, через що може починатися троттлінг(тобто зниження частоти). Оскільки ноутбук обслуговувався, якщо це можливо остаточно його не розбираючи, то достатньо просто продути його від пилу. Якщо радіатори будуть чисті і проблема не зникне, то є сенс спробувати декілька інших ігор, бо як кажете у Beyond частота нормальна, то може проблема саме у GTA 5. Бо на деяких онлайн серверах потужність просто зникає, через погану оптимізацію сервера. У разі якщо частота у будь-яких інших іграх нормальна і не знижується із часом, спробуйте перевстановити gta, або зробити перевірку цілісності файлів. Просто якщо частота в іншій грі нормальна, то це майже повністю відкидає проблему із самим gpu та блоком живлення, що значить - проблема скоріш на програмному рівні, ніж на апаратному. 

Поделиться сообщением

Професійна стоматологія у Києві: https://coral-dent.kiev.ua/ надає гарантії на свої послуги

Дякую, я зрозумів вас. Я перевірив ще декілька ігор і побачив, що там ситуація набагато краще ніж в гта. Я звісно ще спробую якось почати охолоджувати ноутбук (Наприклад підставкою для нотбука), якщо будуть якісь покращення я додам їх до теми.

Ps. В зоні vrm в мене справді відсутні які небудь термопрокладки і тд.

Поделиться сообщением

Присоединиться к беседе

Вы можете опубликовать сообщение сейчас и зарегистрироваться позднее. Если у вас ест ьаккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Восстановить форматирование

Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

• Создать...