Перейти к публикации
kiev.com.ua ★
ВНИМАНИЕ! С 15 АПРЕЛЯ 2020 НА ПОРТАЛЕ НЕ БУДУТ ДОСТУПНЫ ВСЕ ФОРМАТЫ ПЛАТНОЙ РЕКЛАМЫ.
druhov

Апгрейд компьюьтера

Рекомендованные сообщения

Доброго дня шановні. 
Задумався про поступовий апгрейд компа, хотів би поспілкувати з чого краще почати.
В планах придбати 4070ті. Начбто розумію що вузьке горло системи це материнка і бп. 
Система:
Ryzen 9 3900x
Кулер Enermax T50 Axe 120 mm silent
Kingstone fury ddr4 3200 x 2
SSD Kingstone A2000 1tb
Asus prime b450m-a
Nvidia 3070 dual
Qube 750W 80+ Bronze

Поделиться сообщением

Официальный поставщик афганских казанов ТОВ «Афганский Казан Украина» afgankazan.com.ua в Украине

Є декілька думок. По-перше, я би продав процесор 3900x, та без жодних втрат придбав би 5700x чи навіть 5800x. Заміна можлива навіть без зміни материнської плати, треба буде лише оновити BIOS. Кількість ядер звичайно менша, але їх продуктивність значно вища. А енергоспоживання на тому ж рівні, якщо не менше. У такого камінчика жодних проблем з 4070Ti не буде. Але й PCI 4.0 наскільки я пам`ятаю, у такої материнки немає, хоча це не надто важливо для відеокарти такого рівня. По-друге, якщо материнську плату все ж змінювати, то вже на щось більш цікаве, що дасть можливість отримати максимум від AM4-сокету. Щось такого рівня https://ek.ua/ua/MSI-MPG-B550-GAMING-PLUS.htm, і можна вже поставити найкращий(саме для AM4) ігровий камінь - 5800X3D, він дуже прожерливий, тому зона живлення на материнці та її охолодження має велике значення. Це все що б я зробив сприводу маніпуляцій з материнкою та процесором.
Тепер стосовно блока живлення, а чому вирішив що 750 Ватт буде мало? Відеокарта буде працювати на повну, то ж споживати вона має до 300 Ватт. Процесор рівня що вказано вище навантажити на 100% одночасно з відеокартою - неможливо у будь-якій грі(за винятком роздільної здатності 720p та нижче, але такого не буває). То ж на процесор ми резервуємо приблизно 100-150Ватт, це типове енергоспоживання для 5800X3D в іграх. Ну нехай материнська плата, накопичувач та вентилятори +100 ватт зверху, це навіть забагато. 300+150+100 = 550 Ватт споживання усієї системи в іграх(з 5700x буде ще нижче). То ж потужності у 750 Ватт вистачає. Інша справа, це підключення відеокарти, якщо в тебе замалий корпус, то підключення через перехідник на 16pin тупо не дасть закрити бокову кришку. Змінювати блок ти можеш лише на сучасний, з ATX 3.0, де 16pin вже є у самого блока, інакше не має сенсу його взагалі міняти.

Изменено пользователем Deidre

Поделиться сообщением

🔥 Украинська стоматологія у Варшаві: https://wadental.pl/uk/ преміум обладнання та своя команда з України!

@druhov погоджуся з людиною вище, для початку можна замінити каміні, перед цим прошивши біос материнської плати під 5 лійнійку Ryzen, далі замінити материнку на 550 сокет, а в подальшому вже гратися з відеокартою, доречі старий камінь після прошивки можна буде продати, або здати в Trade-IN в магазин Telemart (я там працюю і якщо будуть питання, можеш писати мені в Телеграм, в профілі сайту вказав)

Поделиться сообщением

Присоединиться к беседе

Вы можете опубликовать сообщение сейчас и зарегистрироваться позднее. Если у вас ест ьаккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Восстановить форматирование

Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

• Создать...