Перейти к публикации
kiev.com.ua ★
На kiev.com.ua общаются тысячи жителей и гостей Киева. Регистрация не более 48 секунд. У нас можно общаться на форуме, создавать блоги, галереи, клубы! Поэтому РЕГИСТРИРУЙСЯ СЕЙЧАС!
Михаил

Балакаєте українською?

Балакаєте українською?  

34 пользователя проголосовало

1. 1. Балакаєте українською?

• так
      30
    • ні
      4
    • переведите
      0

Рекомендованные сообщения

Официальный поставщик афганских казанов ТОВ «Афганский Казан Украина» afgankazan.com.ua в Украине

Для тех кто не ходил по ссылкам из темы Чупакабра vs УКРАЇНЕЦЬ :

Скажу больше - ни один гражданин Украины НЕ ОБЯЗАН знать украинский язык!

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про громадянство України:

Цитата:

Стаття 3. Належність до громадянства України

...

2) особи, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних,

релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального

походження, майнового стану, місця проживання, мовних чи інших

ознак, які на момент набрання чинності Законом України "Про

громадянство України" ( 1636-12 ) (13 листопада 1991 року)

проживали в Україні і не були громадянами інших держав;

Цитата:

Стаття 7. Набуття громадянства України за народженням

Особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження

були громадянами України, є громадянином України.

Особа, яка народилася на території України від осіб без

громадянства, які на законних підставах проживають на території

України, є громадянином України.

Особа, яка народилася за межами України від осіб без

громадянства, які постійно на законних підставах проживають на

території України, і не набула за народженням громадянства іншої

держави, є громадянином України.

Цитата:

Стаття 9. Прийняття до громадянства України

5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі,

достатньому для спілкування. Ця умова не поширюється на осіб, які

мають певні фізичні вади (сліпі, глухі, німі);

Там такого много есть. Но главное - гражданин Украины, родившийся на Украине или ставший им находясь на ней в 1991г. - не обязан знать украинский язык! Знание языка - есть условие получения гражданства. Имеющим его - язык до лампочки.

Поделиться сообщением

🔥 Украинська стоматологія у Варшаві: https://wadental.pl/uk/ преміум обладнання та своя команда з України!
УКРАЇНЕЦЬ, Берегово :)

Я не так давно відпочивала у Берегово, там я Вам скажу що місцеві не знаю української мови ВЗАГАЛІ і не розуміють майже!! Вони розмовляють або угорською або російською. ФАКТ!!!!

Чую дзвін, але не знаю де він - так? :)

Ви можете зателефонувати в райадміністрацію, в раду чи в військомат і запитати українською мовою, чи беруть юнаків з району в Армію України, чи вони служать в РФ або Угорщині. Ви отримаєте обсолютно очевидну відповідь українською мовою

Поделиться сообщением

УКРАЇНЕЦЬ, Ви взагалі читали шо я написала?

Які дзвінки? Яка райдержадміністрація коли я спілкувалася із простими людьми що живуть в тій місцевості.

То я так розумію, що Ви черпаєте інформацію з воздуху або з інтернету першу ліпшу і навіть не напружуєтесь перевірити це.

Поделиться сообщением

Ви взагалі читали шо я написала?

Он их либо игнорирует, либо цепляется к слову из контекста и начинает "отвечать" на него. При этом все ответы идут тупо к третьему лицу.

.

Поделиться сообщением

Професійна стоматологія у Києві: https://coral-dent.kiev.ua/ надає гарантії на свої послуги
УКРАЇНЕЦЬ, Ви взагалі читали шо я написала?

Які дзвінки? Яка райдержадміністрація коли я спілкувалася із простими людьми що живуть в тій місцевості.

То я так розумію, що Ви черпаєте інформацію з воздуху або з інтернету першу ліпшу і навіть не напружуєтесь перевірити це.

Це Ви не зрозуміли мене. Якщо якась старша людина в Берегово чи в Донецьку не вчила української, то це не є проблемою. Між собою люди спілкуються як хочуть. Але вся молодь зобовязана знати українську. У всіх державних органах зобовязані знати і використовувати державну українську. Ділова документація - українською.

От підете в суд. І що будете наймати перекладача ?

Поделиться сообщением

УКРАЇНЕЦЬ, Яка старша людина? Який суд?

Ділова документація и спілкування між людьми простими "Это две большие разницы" як кажуть українці в славетному городі Одесі.

Ви самі були у тому Берегові, так чи ні, шо Ви мені незрозумілі приклади приводите?

Не по телефону до суду чи ще кудись дзвонили і не з ловідника дізналися, були самі і спілкувалися із звичайними, живими і різного віку людьми? Чи далі компьютера і інтеренету нічого не бачите?

Поделиться сообщением

Всі нації рівні і рівноправні. Ніякі шовіністи не мають права на інформаційну окупацію мовного і інформаційного простору і на імпєрскій мір

Наконец мы пришли с Вами к единому мнению! Теперь объясните - к чему весь сыр-бор с нациями, гражданством и т.д. Какую мысль Вы хотели до нас донести?

Поделиться сообщением

Це Ви не зрозуміли мене. Якщо якась старша людина в Берегово чи в Донецьку не вчила української, то це не є проблемою. Між собою люди спілкуються як хочуть. Але вся молодь зобовязана знати українську. У всіх державних органах зобовязані знати і використовувати державну українську. Ділова документація - українською.

От підете в суд. І що будете наймати перекладача ?

Никому молодь ничем не обязана! А документация и так ведется вся на украинском языке. И если человек столкнется с такой необходимостью, он просто выучит язык. Но при этом опять же - он никому ничем не обязан! Это исключительно его желание!

Вот например. Мы здесь все разговариваем на русском языке. При этом ,никто не требует от вас, чтобы Вы переходили на русский, не правда ли? Некоторые даже общаются с Вами на украинском, чтобы Вам было комфортнее. Нравится говорить на украинском? Да на здоровье! Мы Вас прекрасно понимаем - и ладно!

Поделиться сообщением

Никому молодь ничем не обязана! А документация и так ведется вся на украинском языке. И если человек столкнется с такой необходимостью, он просто выучит язык. Но при этом опять же - он никому ничем не обязан! Это исключительно его желание!

Вот например. Мы здесь все разговариваем на русском языке. При этом ,никто не требует от вас, чтобы Вы переходили на русский, не правда ли? Некоторые даже общаются с Вами на украинском, чтобы Вам было комфортнее. Нравится говорить на украинском? Да на здоровье! Мы Вас прекрасно понимаем - и ладно!

Діловодство державною - це факт. Інакше і бути не може.

Щодо того, що громадянин України, якому менше тридцяти років не зобовязаний знати державну мову своєї держави - то це Ви загнули.

Зрозуміло, що є різні люди. Якщо людина неактивна, то з поганим знанням державної української мови можна хрестик поставити за низьку зарплату. Але все одно, візьмуть в армію, може бути суд... - перекладача не буде

Поделиться сообщением

Щодо того, що громадянин України, якому менше тридцяти років не зобовязаний знати державну мову своєї держави - то це Ви загнули.

Зрозуміло, що є різні люди. Якщо людина неактивна, то з поганим знанням державної української мови можна хрестик поставити за низьку зарплату. Але все одно, візьмуть в армію, може бути суд... - перекладача не буде

Это не обязанность - это необходимость (при желании).

Поделиться сообщением

Ну в теории, суд и прочие штуки должны предоставить переводчика, если не вы истец. Где-то в законе точно есть. Почему вы не обязываете французов, англичан учить украинский, а русским нужно? Если такая политика отделения, то русские тоже иностранцы. Это к резидентам. А граждане - тут сложно. В цивилизованных странах люди сдают экзамен по гос. языку, а у нас паспорта выдавали всем, кто жил на территории Украины. Итог - сами выдали всем подряд, какие проблемы? Тем более что укр. паспорт любой басурман может за пару тысяч купить, и без знания. Будет себе наркотой торговать, и никто ему ничего не скажет.

Поделиться сообщением

трохи невірно сформульоване питання старртопа теми.

балакати (перевір. однокорінні-балачки,балаканина)-то беззмістовна та часом безглузда розмова...

коректніше на мою думку було би запитати,чи РОЗМОВЛЯЄМО ми українською!

Поделиться сообщением

Ну в теории, суд и прочие штуки должны предоставить переводчика, если не вы истец. Где-то в законе точно есть. Почему вы не обязываете французов, англичан учить украинский, а русским нужно? Если такая политика отделения, то русские тоже иностранцы. Это к резидентам. А граждане - тут сложно. В цивилизованных странах люди сдают экзамен по гос. языку, а у нас паспорта выдавали всем, кто жил на территории Украины. Итог - сами выдали всем подряд, какие проблемы? Тем более что укр. паспорт любой басурман может за пару тысяч купить, и без знания. Будет себе наркотой торговать, и никто ему ничего не скажет.

Громадяни РФ зобовязані вивчати і знати державну мову РФ, а громадяни України зобовязані вивчати і знати державну мову України. всі громадяни України вже 20 років вивчають державну українську мову і здають екзамени.

Тим, кому 50 років (на момент проголошення незалежності були дорослими) в армію не світить. А якщо буде суд і хтось буде робити вигляд, що за 20 років не осилив, буде платити перекладачам

Поделиться сообщением

Громадяни РФ зобовязані вивчати і знати державну мову РФ, а громадяни України зобовязані вивчати і знати державну мову України. всі громадяни України вже 20 років вивчають державну українську мову і здають екзамени.

де саме,в якому законодавчому акті,прописаний такий обов"язок?

Поделиться сообщением

Да бред это все. Я уже задолбался этому человеку приводить ссылки на законы по которым он нифига не прав. Ну не понимает человек. Выборочное восприятие у него. Доходит только то - с чем он заранее согласен...

Поделиться сообщением

Напевно, громадянин РФ може в суді РФ сказати: я знаю тільки українську. Російської не знаю. Пишіть всі документи українською. І всі виступи перекладайте мені на українську

Поделиться сообщением

Напевно, громадянин РФ може в суді РФ сказати: я знаю тільки українську. Російської не знаю. Пишіть всі документи українською. І всі виступи перекладайте мені на українську

повторюю питання.

де саме,в якому законодавчому акті,прописаний обов"язок громаданина України вивчати українську мову?

при чому тут суд і громадяни РФ?

Поделиться сообщением

повторюю питання.

де саме,в якому законодавчому акті,прописаний обов"язок громаданина України вивчати українську мову?

при чому тут суд і громадяни РФ?

Тим, кому 50 років (на момент проголошення незалежності були дорослими) в армію не світить. А якщо буде суд і хтось буде робити вигляд, що за 20 років не осилив, буде платити перекладачам

А Тимошенко судять іспанською ?

Поделиться сообщением

при чому тут Тимошенко?o_O

Ви заявили,що громадянин..зобов"язаний

Я запитав Вас,який нормативний акт передбачає такий обов"язок...

відповіді може бути дві -або "закон такий-то,стаття така-то" або,-"вибачте-збрехав!"

отже-який закон і яка стаття?

Поделиться сообщением

Тимошенко судят на китайском. Это Луценко судят на испанском.

Кстати - а к чему это было? Внеочередной съезд чтоб на вопрос не ответить?

Аль Вы речь родную (так горяче любимую Вами) забыли?

Если Вы употребляете слова : "зобовязані вивчати і знати державну мову", то потрудитесь привести доказательства этого бреда!

Поделиться сообщением

при чому тут Тимошенко?o_O

Ви заявили,що громадянин..зобов"язаний

Я запитав Вас,який нормативний акт передбачає такий обов"язок...

відповіді може бути дві -або "закон такий-то,стаття така-то" або,-"вибачте-збрехав!"

отже-який закон і яка стаття?

А чим Вас не влаштовує печерний суд ?

Підіть в інший суд - переконаєтесь, що все відбувається українською. Всі процесуальні документи, всі виступи українською

Якщо Ви не хочете використовувати в Україні українську, то на Форумі столиці України Вас ніхто не зможе заставити.

А попробуйте в суді іспанською...

Поделиться сообщением

как говорил Конан-Дойл устами своего героя Шерлока Холмса "Интересно,что чувствует батарейка,пытаясь пропустить электрический ток через доску?"

Поделиться сообщением

Присоединиться к беседе

Вы можете опубликовать сообщение сейчас и зарегистрироваться позднее. Если у вас ест ьаккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Восстановить форматирование

Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

• Создать...