Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 Идиот, ти диви як ти вплинув)аж Андрій забалакав щирою)))) Але це не на довго) та ніхто нікого не змушує)це знову ж таки справа кожного,все ж таки вільні люди) це не його вплив) я вільно володію українською - але в побуті майже все оточення розмовляє російською - тому й в мене звички такі))) хоча син навчається на рідній мові і багато почав говорити на ній) також на роботі усю документацію/відповіді - я надаю тільки державною мовою. хоча заяви пишуть - як їм зручно. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 може будемо розмовляти "а не разговаривать" хай бачать що наша мова сама найкраща То давно так потрібно....але нажаль людей з 80-х і раніше не переробиш....це лиш на заході збереглось. Це болюча тема,не раз підіймалась... Я ще не розумію є люди які приїжджають з інших міст...вони там спілкувались суржиком,а тут переходяь на ломану російську.тому що в Києві більша частина людей російською спілкуються( І всі вони думають,що це круто( Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Идиот 49 Опубликовано: 19 марта 2016 це не його вплив) я вільно володію українською - але в побуті майже все оточення розмовляє російською - тому й в мене звички такі))) хоча син навчається на рідній мові і багато почав говорити на ній) також на роботі усю документацію/відповіді - я надаю тільки державною мовою. хоча заяви пишуть - як їм зручно. а я вже замріявся що на тебе впливаю та я знаю что ты свободно гришь так же как и я на тебя не вливаю :да: Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 у меня доча сама проявила интерес к укр. языку, приходит ко мне и рассказывает,как цвета будут на русском и на украинском, как животные, как предметы, выдает мне два варианта) на ютубе находит и учит Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Идиот 49 Опубликовано: 19 марта 2016 То давно так потрібно....але нажаль людей з 80-х і раніше не переробиш....це лиш на заході збереглось. Це болюча тема,не раз підіймалась... Я ще не розумію є люди які приїжджають з інших міст...вони там спілкувались суржиком,а тут переходяь на ломану російську.тому що в Києві більша частина людей російською спілкуються( І всі вони думають,що це круто( я сам улыбаюсь с таких но что поделать грю на русском ибо мне так удобней я москаль и читал на русском как и учился пару лет там же 5и10класс Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 у меня доча сама проявила интерес к укр. языку, приходит ко мне и рассказывает,как цвета будут на русском и на украинском, как животные, как предметы, выдает мне два варианта) на ютубе находит и учит зараз малеча - так виходить, що спілкується на трьох мовах: українська/англійська і зрозуміло що й російська - вона більш побутова. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 це не його вплив) я вільно володію українською - але в побуті майже все оточення розмовляє російською - тому й в мене звички такі))) хоча син навчається на рідній мові і багато почав говорити на ній) також на роботі усю документацію/відповіді - я надаю тільки державною мовою. хоча заяви пишуть - як їм зручно. Не сперечатимусь з тобою і не думай, що хочу щось нав"язати але коли я заходжу ти не переходиш на українську тому що тебе ніхто не примушує і не збирається це робити. Не знаю, може це тому ,що нас тут двоє почали так спілкуватись. Давай краще ти скажи, що на тебе вплинуло ) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 зараз малеча - так виходить, що спілкується на трьох мовах: українська/англійська і зрозуміло що й російська - вона більш побутова. так точно, что есть хорошо)) они ж как губка сейчас, в плане обучения, впитывают много инфы, особенно если самим это интересно Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 Мріяти про те що всі спілкуватимуться українською,це як про метро на Троєщину)))))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Идиот 49 Опубликовано: 19 марта 2016 так точно, что есть хорошо)) они ж как губка сейчас, в плане обучения, впитывают много инфы, особенно если самим это интересно раньше гувернеров нанимали в три годика и знали по пять шесть языков и таки да чем меньше лет тем легче учить:да: Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 Не сперечатимусь з тобою і не думай, що хочу щось нав"язати але коли я заходжу ти не переходиш на українську тому що тебе ніхто не примушує і не збирається це робити. Не знаю, може це тому ,що нас тут двоє почали так спілкуватись. Давай краще ти скажи, що на тебе вплинуло ) я ж відповів вже - впливу немає) звичка/побут і не більше) зараз може просто скучив за нею... бо останній час практично не чую/не читаю її... у дон.обл. розмовляють тільки російською. *і я періодично і тут переходжу на українську)) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Идиот 49 Опубликовано: 19 марта 2016 Мріяти про те що всі спілкуватимуться українською,це як про метро на Троєщину)))))) главное быть человеком а язык то такое Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 раньше гувернеров нанимали в три годика и знали по пять шесть языков и таки да чем меньше лет тем легче учить:да: я уже сейчас если боюсь что-то забыть-говорю доче)))) как-то проснулась-"мама, не забудь купить .." и выдает мне назв. лекарства))))))) да я уже забыла что мне вообще что-то надо было купить)) не то что название)) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 я уже сейчас если боюсь что-то забыть-говорю доче)))) как-то проснулась-"мама, не забудь купить .." и выдает мне назв. лекарства))))))) да я уже забыла что мне вообще что-то надо было купить)) не то что название)) ну що купити - то й нотатника не треба))) скажи дитині - все нагадає - до того ж тричі))) о 7 ранку))) в вихідний))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 ну що купити - то й нотатника не треба))) скажи дитині - все нагадає - до того ж тричі))) о 7 ранку))) в вихідний))) пнув ногой шоб глазки открыла и покивала шо таки да, всёёёё услышала и вспомнила)))))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 я ж відповів вже - впливу немає) звичка/побут і не більше) зараз може просто скучив за нею... бо останній час практично не чую/не читаю її... у дон.обл. розмовляють тільки російською. *і я періодично і тут переходжу на українську)) Ну добре) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 главное быть человеком а язык то такое Ну то зрозуміло....мабуть я все ж таки фанатка)))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 Ну то зрозуміло....мабуть я все ж таки фанатка)))) ти ж вже навчалась в українській школі) з першого класу. а ми - в російський) нам складніше було - вищу освіту вже здобували на українській мові. прийшлося призвичаїтися... між собою - російською, а відповіді на заняттях - українською) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Eyre 259 Опубликовано: 19 марта 2016 Младшенькая недавно спрашивает, мол знаешь какой это цвет, говорю - красный. А она:" Ну ты це, это червоный!"))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 Младшенькая недавно спрашивает, мол знаешь какой это цвет, говорю - красный. А она:" Ну ты це, это червоный!"))) вот-вот-вот))))))) у нас похожая картина))))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 ти ж вже навчалась в українській школі) з першого класу. а ми - в російський) нам складніше було - вищу освіту вже здобували на українській мові. прийшлося призвичаїтися... між собою - російською, а відповіді на заняттях - українською) Точно.я забула. Та все ж таки я до інституту спілкувалась дома суржик а з друзями суржик і російська,а потім все ж зрозуміла,що украінська мені рідніша) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Nika Lia 1 223 Опубликовано: 19 марта 2016 ти ж вже навчалась в українській школі) з першого класу. а ми - в російський) нам складніше було - вищу освіту вже здобували на українській мові. прийшлося призвичаїтися... між собою - російською, а відповіді на заняттях - українською) у нас и в универе предметы многие на русском велись, хотя на экзаменах умоляли говорить на украинском))) а конспекты-то на русском, чухались потом с переводом))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 Точно.я забула. Та все ж таки я до інституту спілкувалась дома суржик а з друзями суржик і російська,а потім все ж зрозуміла,що украінська мені рідніша) я навіть не звертаю уваги - коли людина спілкується тільки українською - я ж її розумію)) в мене так просто вийшло що я подумки все російською - тому сама розумієш - перекладати автоматично на українську - коли потрібно швидко/по справі відповідати - то люди почнуть думати що я гальмо))):прыг: Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Ксюнька 354 Опубликовано: 19 марта 2016 Ой...тільки не робіть вигляд,що ви такі древні)))))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Andrey 1 012 Опубликовано: 19 марта 2016 у нас и в универе предметы многие на русском велись, хотя на экзаменах умоляли говорить на украинском))) а конспекты-то на русском, чухались потом с переводом))) нам також дуже багато матеріалу пояснювалось російською. особливо коли доходили до практичних завдань. але законопроекти/кодекси і т.п. - все ж українською. тому й ми багато "суржиком" відповідали))) Ой...тільки не робіть вигляд,що ви такі древні))))) ще трохи й 38 ) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах