Перейти к публикации
kiev.com.ua ★
На kiev.com.ua общаются тысячи жителей и гостей Киева. Регистрация не более 48 секунд. У нас можно общаться на форуме, создавать блоги, галереи, клубы! Поэтому РЕГИСТРИРУЙСЯ СЕЙЧАС!
Михаил

Пополняшка - архив

Рекомендованные сообщения

Идиот, ти диви як ти вплинув)аж Андрій забалакав щирою))))

Але це не на довго) та ніхто нікого не змушує)це знову ж таки справа кожного,все ж таки вільні люди)

це не його вплив)

я вільно володію українською - але в побуті майже все оточення розмовляє російською - тому й в мене звички такі)))

хоча син навчається на рідній мові і багато почав говорити на ній)

також на роботі усю документацію/відповіді - я надаю тільки державною мовою. хоча заяви пишуть - як їм зручно.

Поделиться сообщением

Официальный поставщик афганских казанов ТОВ «Афганский Казан Украина» afgankazan.com.ua в Украине
може будемо розмовляти

"а не разговаривать"

хай бачать що наша мова сама найкраща

То давно так потрібно....але нажаль людей з 80-х і раніше не переробиш....це лиш на заході збереглось. Це болюча тема,не раз підіймалась...

Я ще не розумію є люди які приїжджають з інших міст...вони там спілкувались суржиком,а тут переходяь на ломану російську.тому що в Києві більша частина людей російською спілкуються(

І всі вони думають,що це круто(

Поделиться сообщением

🔥 Украинська стоматологія у Варшаві: https://wadental.pl/uk/ преміум обладнання та своя команда з України!
це не його вплив)

я вільно володію українською - але в побуті майже все оточення розмовляє російською - тому й в мене звички такі)))

також на роботі усю документацію/відповіді - я надаю тільки державною мовою. хоча заяви пишуть - як їм зручно.

а я вже замріявся що на тебе впливаю:]

та я знаю что ты свободно гришь так же как и я на тебя не вливаю :да:

Поделиться сообщением

у меня доча сама проявила интерес к укр. языку, приходит ко мне и рассказывает,как цвета будут на русском и на украинском, как животные, как предметы, выдает мне два варианта) на ютубе находит и учит

Поделиться сообщением

То давно так потрібно....але нажаль людей з 80-х і раніше не переробиш....це лиш на заході збереглось. Це болюча тема,не раз підіймалась...

Я ще не розумію є люди які приїжджають з інших міст...вони там спілкувались суржиком,а тут переходяь на ломану російську.тому що в Києві більша частина людей російською спілкуються(

І всі вони думають,що це круто(

я сам улыбаюсь с таких но что поделать

грю на русском ибо мне так удобней я москаль и читал на русском

как и учился пару лет там же 5и10класс

Поделиться сообщением

Професійна стоматологія у Києві: https://coral-dent.kiev.ua/ надає гарантії на свої послуги
у меня доча сама проявила интерес к укр. языку, приходит ко мне и рассказывает,как цвета будут на русском и на украинском, как животные, как предметы, выдает мне два варианта) на ютубе находит и учит

зараз малеча - так виходить, що спілкується на трьох мовах: українська/англійська і зрозуміло що й російська - вона більш побутова.

Поделиться сообщением

це не його вплив)

Не сперечатимусь з тобою і не думай, що хочу щось нав"язати але коли я заходжу ти не переходиш на українську тому що тебе ніхто не примушує і не збирається це робити.

Не знаю, може це тому ,що нас тут двоє почали так спілкуватись.

Давай краще ти скажи, що на тебе вплинуло )

Поделиться сообщением

зараз малеча - так виходить, що спілкується на трьох мовах: українська/англійська і зрозуміло що й російська - вона більш побутова.

так точно, что есть хорошо))

они ж как губка сейчас, в плане обучения, впитывают много инфы, особенно если самим это интересно

Поделиться сообщением

Мріяти про те що всі спілкуватимуться українською,це як про метро на Троєщину))))))

Поделиться сообщением

так точно, что есть хорошо))

они ж как губка сейчас, в плане обучения, впитывают много инфы, особенно если самим это интересно

раньше гувернеров нанимали в три годика и знали по пять шесть языков

и таки да чем меньше лет тем легче учить:да:

Поделиться сообщением

Не сперечатимусь з тобою і не думай, що хочу щось нав"язати але коли я заходжу ти не переходиш на українську тому що тебе ніхто не примушує і не збирається це робити.

Не знаю, може це тому ,що нас тут двоє почали так спілкуватись.

Давай краще ти скажи, що на тебе вплинуло )

я ж відповів вже - впливу немає)

звичка/побут і не більше)

зараз може просто скучив за нею... бо останній час практично не чую/не читаю її...

у дон.обл. розмовляють тільки російською.

*і я періодично і тут переходжу на українську))

Поделиться сообщением

Мріяти про те що всі спілкуватимуться українською,це як про метро на Троєщину))))))

главное быть человеком а язык то такое

Поделиться сообщением

раньше гувернеров нанимали в три годика и знали по пять шесть языков

и таки да чем меньше лет тем легче учить:да:

я уже сейчас если боюсь что-то забыть-говорю доче))))

как-то проснулась-"мама, не забудь купить .." и выдает мне назв. лекарства))))))) да я уже забыла что мне вообще что-то надо было купить)) не то что название))

Поделиться сообщением

я уже сейчас если боюсь что-то забыть-говорю доче))))

как-то проснулась-"мама, не забудь купить .." и выдает мне назв. лекарства))))))) да я уже забыла что мне вообще что-то надо было купить)) не то что название))

ну що купити - то й нотатника не треба))) скажи дитині - все нагадає - до того ж тричі))) о 7 ранку))) в вихідний))):]

Поделиться сообщением

ну що купити - то й нотатника не треба))) скажи дитині - все нагадає - до того ж тричі))) о 7 ранку))) в вихідний))):]

пнув ногой шоб глазки открыла и покивала шо таки да, всёёёё услышала и вспомнила))))))

Поделиться сообщением

я ж відповів вже - впливу немає)

звичка/побут і не більше)

зараз може просто скучив за нею... бо останній час практично не чую/не читаю її...

у дон.обл. розмовляють тільки російською.

*і я періодично і тут переходжу на українську))

Ну добре)

Поделиться сообщением

главное быть человеком а язык то такое

Ну то зрозуміло....мабуть я все ж таки фанатка))))

Поделиться сообщением

Ну то зрозуміло....мабуть я все ж таки фанатка))))

ти ж вже навчалась в українській школі) з першого класу.

а ми - в російський) нам складніше було - вищу освіту вже здобували на українській мові. прийшлося призвичаїтися... між собою - російською, а відповіді на заняттях - українською)

Поделиться сообщением

Младшенькая недавно спрашивает, мол знаешь какой это цвет, говорю - красный. А она:" Ну ты це, это червоный!")))

Поделиться сообщением

Младшенькая недавно спрашивает, мол знаешь какой это цвет, говорю - красный. А она:" Ну ты це, это червоный!")))

вот-вот-вот))))))) у нас похожая картина)))))

Поделиться сообщением

а ми - в російський) нам складніше було - вищу освіту вже здобували на українській мові. прийшлося призвичаїтися... між собою - російською, а відповіді на заняттях - українською)

Точно.я забула.

Та все ж таки я до інституту спілкувалась дома суржик а з друзями суржик і російська,а потім все ж зрозуміла,що украінська мені рідніша)

Поделиться сообщением

у нас и в универе предметы многие на русском велись, хотя на экзаменах умоляли говорить на украинском))) а конспекты-то на русском, чухались потом с переводом)))

Поделиться сообщением

Точно.я забула.

Та все ж таки я до інституту спілкувалась дома суржик а з друзями суржик і російська,а потім все ж зрозуміла,що украінська мені рідніша)

я навіть не звертаю уваги - коли людина спілкується тільки українською - я ж її розумію))

в мене так просто вийшло що я подумки все російською - тому сама розумієш - перекладати автоматично на українську - коли потрібно швидко/по справі відповідати - то люди почнуть думати що я гальмо))):прыг:

Поделиться сообщением

у нас и в универе предметы многие на русском велись, хотя на экзаменах умоляли говорить на украинском))) а конспекты-то на русском, чухались потом с переводом)))

нам також дуже багато матеріалу пояснювалось російською. особливо коли доходили до практичних завдань.

але законопроекти/кодекси і т.п. - все ж українською. тому й ми багато "суржиком" відповідали)))

Ой...тільки не робіть вигляд,що ви такі древні)))))

ще трохи й 38 )

Поделиться сообщением

Гость
Эта тема закрыта для публикации сообщений.

• Создать...